2012. július 19., csütörtök

Vissza a jövőbe - újranyílik a Glob(e)

Eger elég nagy változáson ment át az elmúlt időszakban a kulturális élet terén. Emlékezzünk csak vissza, 5 éve még virágzott a (szub)kultúra, a város minden sarkában underground megmozdulás kapott helyet. Szép idő volt, amikor még 300 Ft-os jegyáron csápolhattunk a Németh Jucis Anima SS, Quimby, Kerekes Band vagy akár a néhai Kispál és a Borz koncertekre, Palotai bulikra a Más Klub kicsi, pinceszagú, dohos, füstös, ámbár barátságos nagytermében. A kultúra formálódásával az emberek fejében kezdett elkérgesedni a kultúra fogalma. Egerbe sajnos a ma idetelepülő újdonsült főiskolás már nem csak a sokrétű, színes kulturális életbe csöppen bele, hanem egy egysíkú, rossznak persze nem nevezett, egyfajta vonalat képviselő kikapcsolódásra van lehetősége. Szerencsére a kocsmakultúra él és élni fog, diszkók meg mindenhol kellenek a jónépnek.

A Part Egyesület mindig szívén viselte az egri underground vonulatot, ezért most lecsapott egy lehetőségre, amely nagyon magától értetődő volt, hogy ezt igenis kár volna kihagyni.

Emlékeztek még a Szúnyog közi kis pubra, a Globe-ra? Fergeteges rajztanszéki bulik, d'n'b partik, koncertek, vagy csak egyszerűbb nyugodalmas sörözések jellemezték a bőrfoteles, kényelmes pubot a városközpont szívében. Aztán bezárták, majd bútorbolt lett belőle (le is esett a homlokzatról az e betű, igy maradt Glob). És most az önkormányzat úgy döntött, hogy a Dobó tér felújításáig olyan önkéntesek kezébe adja a helyet, aki kicsit felvirágoztatja a Szúnyog közt, és színt visz Eger város életébe. És kik lennének erre alkalmasabbak, mint a Part lelkes legénysége és a velük együtt szervezkedő csapatok, formációk?

Ha emlékeztek a néhai Ifiházban megrendezett Trans-Europe Express bulikra, régi Más Klubra, és igényetek van a kultúrára, élőzenére, akkor itt a helyetek! A Part Egyesület és a többi szervező csapat mindenkit szeretettel vár Eger új underground közösségi terében, a Glo:b-ban!

Nyitóbuli: 2012. 07. 25. Trachimbrod (Svédország), Rosa Parks, Mite de Cimetiére, Part és egyéb dj-k
Kezdés: 20 h
Vége: 01 h
Belépés: ingyenes - zenekari támogatást viszont kérnénk
Hol: Glob, Szúnyog köz, Eger

A Glob nyitóbuli facebook eventje >       Glob csoport a facebookon >     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése